21 Ocak 2014 Salı

Yemekteyiz yarışmasına katılır mıydınız?

Fox Tv'deki Yemekteyiz yarışmasını arada sırada izliyorum. İzlerken de hayretler içinde kalıyorum bazen ve "yok artık!" diyesim geliyor.


Bir kere bu yarışmaya katılmak cidden cesaret işi, ben olsam bırakın 10.000 TL ödülü, 100.000 TL da verseler katılmazdım herhalde. İnsanı yerden yere vuruyorlar, onca emek verip pişirdiğin yemeğe olmadık laflar ediyorlar, ben olsam yarışmacı, o ukaların hepsini evden kovardım kesin!

Katılanların çoğu kendini gurme sanıyor, bir havalar bir havalar görseniz.. Zaten gurmelik diye bir meslek olması bile bana saçma gelmiştir, çakma gurmeler ise iyice çekilmez, ayrıca da gülünç oluyorlar. 

Bir kere bu yarışma bizim geleneklerimize ters. Niye diyeceksiniz, nedenleri çok..

Nerede gelenek göreneklerimiz?


 21 yaşındaki genç kız, anneannesi yaşındaki teyzenin yaptığı gayet de şık ve hoş görünen bir yemeği hiç ezilip büzülmeden, hiç utanmadan "beğenmedim, çok kötü olmuş" diye eleştiriyor. Neden diye sorulunca da "damak tadıma uymadı" diyor. İyi de hani bizdeki misafir gittiğin evde saygısızlık yapmayacaksın kuralı, hani büyüklere hürmet, hani büyüklere saygı? 

Zaten kaç bölüm izlediysem çoğunda da bu yaşları en genç olanların en acımasız eleştirileri yaptıklarını gördüm, sıra kendilerine gelince içlerinden biri bile başarılı olamadı izlediklerim arasında. Yani lafa gelince mangalda kül yok, işe gelince tıss.. 


Evinize ayakkabıyla mı giriyorsunuz?


Sanki burası Avrupa, sanki her gün evlerine  ayakkabı ile giriyorlar! Bugün yaşlıca bir hanım, kapının önüne deterjanlı bez koydu bari ayakkabılarının altını silsinler diye, hemen yarışmacılar yorum yapmaya başladı, ayıp mı oldu, olmadı mı diye.. Ne yani cenaze, düğün gibi kalabalık zamanlarda bile evlere ayakkabı ile girmeyiz biz, televizyon programı nedir? Çok meraklı iseniz getirin yanınızda altı temiz ev ayakkabısı, giyin.. Özenti özenti daral getiriyorlar insana. Keşke sokaklarımız Avrupa gibi temiz olsa da evlere ayakkabı ile girebilsek!

Herkes sanki saraydan çıkmış gibi!

Neymiş efendim tabakların altında niye supla yokmuş? Bıçağın kesen tarafının içe bakması gerekirmiş de neden dışa bakıyormuş? Mumları niye yakmamış ev sahibi? Peçete öyle konmazmış da böyle konurmuş!
Sanki hepsi saraydan çıkmış, sanki hepsi lordlar kamarasından gelmiş! Yahu her yer ışıl ışıl lamba zaten, kameraların ışıkları yeter, mum niye yakıyorsunuz görgüsüz görgüsüz? Sanki sevgilinizle mi yemek yiyorsunuz?

Pardon, hayatınızda kaç akşam mum ışığında yemek yediniz ki?

Niye yemeği efendim çukur tabağa koymuş da düz tabağa koymamışmış! Yahu belki de tabağı yok, olamaz mı yani?


Valla onu bunu bilmem kardeşim.. Ben, böylesi bir rezilliğe asla dahil olmazdım, bu nedenle katılanların medeni cesaretlerini ve öz güvenlerini cidden tebrik ediyorum.

Siz olsaydınız katılır mıydınız Yemekteyiz'e ?











2 yorum:

  1. Katılıyorum tamamına, çok eskiden başka hiçbir şey bulamadığımdan eğlencesine izlerdim, kavgalarına falan gülerdim de düşününce cidden saçmalık dolu bir yarışma

    YanıtlaSil
  2. Ben de bazen çok sıkkınsam ve de yapacak başka birşey bulamıyorsam izliyorum. Katılanların öz güvenine ve cesaretlerine hayranım:)

    YanıtlaSil