25 Kasım 2013 Pazartesi

Bu tava bir harika dostum:)

Öncelikle söyleyeyim, bir alışveriş çılgını değilim. Öyle her gördüğünü alan tüketim canavarlarından olmaya da hiç niyetim yok çok şükür. Aldığım ürünler gerçekten de işime yarayanlar oluyor.

Size geçen hafta aldığım ve de iyi ki de aldım dediğim çift taraflı tavadan söz etmek istiyorum. Bu bir tava değil, adeta düdüklü tencerenin tava versiyonu gibi.. Küçücük mutfağında fırın koyacak yeri bile olmayan ben için mükemmel bir ürün.. 

Çift tarafli tava

Aldığım bu Relance tavanın kenarlarında silikon bantlar var, sapında da iyi kapanması için mıknatıs var. Bu sayede pişen malzemenin buharı içte kalıyor, tavayı çevirirken de akma, sızma gibi sorunlar ortadan kalkmış oluyor. İyice kapandığı için etraf kokmuyor da, daha ne olsun, şahane... 
Gerçekten de yapışmıyor yiyecekler. Üstelik sadece fırça ile azıcık yağ sürerek, kalorisi az yemek yapma şansınız da oluyor. Temizlemesi ise süper kolay..
İki yemek pişirdim şimdilik, çok memnun kaldım. 

Resimde gördüğünüz kırmızı şerit, hava geçirmez silikon bant. Tava ile birlikte bir tane de yedeğini veriyorlar. İnanmayacaksınız ama yaptığım börek harika oldu ve sadece 25 dakikada altlı üstlü nefis bir şekilde pişti.. Nasıl mı yaptım, bir yemek blogger'ı değilim ama özetle tarif edeyim.
 Patatesli harç hazırladım (4 patatesi haşladım, sonra ezdim.. Başka bir tavada ince doğradığım soğanları az yağla pişirdim. Patatesleri karıştırdım ve bol pul biber, kara biber ve çok az da tuz ekledim.)
Sonra bir kasede az yağ ve yağın iki katı kadar suyu karıştırdım. Yufkaya bu karışımı sürdükten sonra iç malzemeden koyarak sardım. Sevgili tavama içten dışa doğru yerleştirdim. 3 yufkayla yaptım bu böreği. 
Üzerlerine de yumurta sarısı-yoğurt karışımı sürdüm.
Tavamın altını ve üstünü fırçayla yağladıktan sonra dediğim gibi 15 dakika altını pişirdim, sonra da tavayı ters çevirerek 10 dakika da üstünü pişirdim..
Hatta biraz fazla bile pişirmişim, bakmayın resim kötü çıktı, yanmadı aslında..


tavada borek

Bir de İzmir köfte yaptım ki akıllara zarar. Tavamı yine fırçayla azıcık yağladım, alta olduğu gibi patates halkaları döşedim. Patateslerin üzerine önceden yaptığım buzluktaki köfteleri dizdim. (9 tane tam denk geldi), üzerine bir sıra daha patates halkaları döşedim. Bir yeşil biberi de bölüp serpiştirdim. Bir kaç diş bütün sarımsak attım. Dikkat ederseniz hiç su koymaktan bahsetmiyorum, evet susuz, dolayısıyla ekmek banma isteğinizi kabartmayacak sağlıklı bir yemek bu.. Nerede kalmıştım, evet bir kasede domates püresi ve biraz biber salçasını karıştırıp yemeğimin üzerine serpiştirdim. Bol kekik, biraz pul biber, biraz kara biber ve az tuzladıktan sonra tavamın kapağını mıknatısından "çıt" diye kapattım. 10-12 dakikada altı pişti, sonra tavayı çevirdim hop üstü pişti.. Yaklaşık 20 dakikada nefis İzmir köftem hazırdı.. Beyler, bu tava sayesinde sizler de artık mutfakta harikalar yaratacaksınız. Menemen, makarnaya talim etmeyi bitiriyor bu tava! 


BU TAVAYI NEREDEN ALDIM?

Demet Sabancı ile  MCJ adındaki Kore Firması'nın kurduğu,  MCJ MediaSA televizyon ve de internet satışı var. Ben internetten aldım.. KDV dahil 79 TL..
 Buyrun tıklayın, siz de görün..

Bu arada harika bir internet siteleri var, her ürünün videosunu görebiliyorsunuz. Bazen sadece 15 dakikalığına harika kampanyalar da yapıyorlar, takipte kalmakta fayda var..

Bu mükemmel tavayla neler yapılabileceğini görmek isterseniz, videoları buradaki linke tıklayarak   izleyebilirsiniz.. Videoda göreceğiniz üzere tavada kaşarlı mantardan tutun da tavuğa, balığa hatta türlüye kadar her şey yapılabiliyor..

Umarım sizlere bu bilgi faydalı olmuştur, yorumlarınızı eksik etmeyiniz efendim:)

4 yorum:

  1. tavsiyeniz üzerine ben de bu tavadan almak istiyorum. ama merak ettigim bir şey var. tavayı ters çevirirken oluktaki yag ve buhar suyu dışarı dökülüyor mu? aydınlatırsanız sevinirim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimde tavanın kenarlarında gördüğünüz kırmızı bantlar silikon. Dolayısıyla mcj'nin sitesindeki videolarda da göreceğiniz üzere ters çevirince hiçbir şey dökülmüyor. İnanılmaz güzel bir tava, alırsanız çok memnun kalırsınız.http://www.mcj.com.tr/mall/disp/itemInfo.htm?wlgroup=10&itemCode=103975 Llinkte ürünümn detaylarının üzerindeki videoları izleyin derim, beni de haberdar edersiniz:)

      Sil
  2. Ben de yeni aldım, bugüne lime geçti... Bakalım nasıl olacak:) çok merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok memnun kalacaksınız, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim:)

      Sil