3 Ekim 2013 Perşembe

Gelin-kaynana ilişkisi çok zor, çok!

kotu-kaynana
Ne çekti bu gelinler kaynanalarından!
Benim bir arkadaşım var, kız evlendi. Tayinleri küçük bir kasabaya çıktı karı-kocanın. Ev bulamadılar doğru dürüst, bir oda bir salona sıkışmak zorunda kaldılar..
"İki gönül bir olunca samanlık seyran" diyorsunuz, haklısınız.. Ama hikaye daha yeni başlıyor!
Efendim bizim damat, çok küçükken babasını kaybetmiş sizlere ömür. Bir de kendinden 3 yaş küçük erkek kardeşi var. Anneleriyle birlikte yaşamışlar yıllarca..
Bizimkilerin düğünü olduktan bir ay sonra küçük kardeş de askere gitti mi! Kayınvalide valizini toplayıp soluğu yeni evlilerin yanında aldı tahmin ettiğiniz üzere.. Bir gün, iki gün, beş gün, on beş gün geçti kadın gitmez! Bizimkiler bir oda bir salon evlerini bir de anneyle paylaşmak zorunda kaldılar tam 4 ay boyunca.. 
Şimdi diyeceksiniz ki "yazık kadıncağıza!" İyi de bizim yeni evlilere yazık değil mi? Evleri zaten küçücük, bir de kadın yani anne hanım çok güzel yemek yaptığı için gelininin yaptığı hiç bir şeyi beğenmiyor mu? Bizim kız bunalıma girdi tabii.. Söylediğine göre işten gelince direkt yatıyormuş odasında.. Çünkü mutfağa girmeye kalksa kadın laf sokuşturuyormuş "onu öyle yapma, bunu böyle yapma!" diye.. Kız da dırdır dinlememek için hiç mutfağa girmemiş tabii ki haklı olarak. Bu sefer de kaynana gelinin arkadaşlarına bile "İçinden gelse merak edip öğrenir, hiç ilgilenmiyor bile mutfakla!" demeye başlamasın mı?
Allahtan küçük kardeşin askerliği kısa dönemdi de 4 ay sonra kurtuldu arkadaşım bu işkenceden!
Yoksa neredeyse yeni olan evlilikleri eskimeden sona erecekti.. Bizim damat da anlamış nihayet annesine kalması için ısrarcı davranmasının ne kadar yanlış olduğunu.. Ne derseniz deyin, bu işlerde dengeyi sağlayacak olan erkek tarafı.. Bizim damat pek beceremedi bu işi..
Neyse sonuçta küçük kardeş askerden geldi, tesadüfen bizimkiler de 3 oda bir salon harika bir ev bulup taşındılar.. 
Gerçi 4 ay gelininin asık suratından bıkmıştır muhtemelen ama, bizim kız, büyük eve taşındığı için tırsıyor yine de kaynana işkencesini bir daha yaşar mı diye! 
Siz olsaydınız bu durumda ne yapardınız?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder